Tietosuojaseloste Kultajousi Oy

 

JOHDANTO

Kultajousi Oy suojaa yksityisyyttäsi käyttäessäsi palvelujamme ja vastaa kaikkien henkilötietojesi käsittelystä. Tässä tietosuojakäytännössä on selostettu, miten käsittelemme ja suojaamme henkilötietojasi. Käytäntöön saatetaan tehdä muutoksia, joten käy aika ajoin tarkistamassa sen tuorein sisältö kotisivultamme.

Tämä tietosuojakäytäntö koskee Kultajousen verkkopalveluja, uutiskirjettä, sms-palveluja sekä Kultajousi Oy:n Arvo-asiakasohjelmaa. Kultajousi Oy:n Arvo-asiakasohjelmalla on tämän tietosuojakäytännön lisäksi omat jäsenehtonsa.

 

KUKA VASTAA HENKILÖTIEDOISTASI?

Kultajousi Oy (Y-tunnus: 0222163-2) on Kultajousi-myymälöiden omistaja (jäljempänä: "Kultajousi"). Kultajousella on yhteinen IT-järjestelmä sisaryhtiön Iduna AB:n kanssa, jossa Kultajousen ja Idunan henkilöstö käsittelee henkilötietoja keskitetysti

 

MINNE TIEDOT TALLENNETAAN?

Kerättyjä henkilötietoja käsitellään ja säilytetään Euroopassa ja ETA-alueen maissa. Henkilötietoja voidaan joutua siirtämään kolmansille osapuolille ”Kenelle henkilötietojasi voidaan luovuttaa” -kohdan mukaisesti, jotta voimme täyttää velvoitteemme sinua kohtaan. Mitään henkilötietoja ei kuitenkaan luovuteta kolmansille osapuolille, ellei laki siihen velvoita.

 

MITÄ HENKILÖTIETOJA KÄSITELLÄÄN?

Keräämme ja säilytämme henkilötietojasi, jotka luovutat itse meille: nimen, osoitteen, syntymäajan, matkapuhelinnumeron, sähköpostiosoitteen sekä tiedot hyväksymistäsi yhteydenottotavoista (sähköposti ja/tai tekstiviesti/puhelu). Keräämme tietoja myös ostoksistasi, ostamistasi tuotteista, hinnoista, päivämääristä, myymälästä/verkkokaupasta, kesken jääneistä ostoksista verkkokaupassa, kiinnostuksen kohteista verkkokaupassa, mahdollisista palautuksistasi, yhteydenotoistasi asiakaspalveluun sekä osallistumisistasi tapahtumiin, kilpailuihin tai vastaaviin.

Keräämme myös tietoja, jotka annat myydessäsi meille kultaa tai kulta-/kellosepällä teetettyjen korjausten yhteydessä.

 

MIHIN TIETOJA KÄYTETÄÄN?

Seuraavassa on lueteltu henkilötietojesi käyttötarkoitukset sekä joitakin lisätietoja:

  • Iän ja henkilöllisyyden varmistaminen henkilötunnuksen avulla
  • Arvo-asiakastilin luominen ja hallinnointi kanta-asiakasjärjestelmän jäsenehtojen mukaan
  • verkko-ostosten käsittely
  • ostotositteiden tallentaminen kuluvalle bonuskeräysjaksolle
  • bonussaldon laskenta
  • tilausten ja palautusten käsittely
  • toimitustietoja koskevat yhteydenotot
  • teksti-/sähköpostiviestin lähettäminen, kun tilaus on noudettavissa
  • asiakaspalvelulle esitettyihin kyselyihin vastaaminen teksti-/sähköpostiviestillä
  • vakuutusten ja vakuutustapahtumien käsittely ja hallinta
  • hyvityskuittien käsittely
  • korjausasiat
  • kohdistettujen kampanjoiden analysointi ja segmentointi
  • yleisten ja kohdistettujen viestien lähettäminen
  • tiedotteet ja kutsut tapahtumiin, kilpailuihin tms.
  • asiakastyytyväisyyskyselyt, joilla voit itse vaikuttaa tarjontaan ja palveluihin
  • järjestelmiemme testaaminen ja kehittäminen sekä palvelujen tarjoaminen
  • petosten ja väärinkäytösten estäminen.

 

MITEN KAUAN TIETOJASI SÄILYTETÄÄN?

Säilytämme sinua koskevia tietoja vain niin kauan kuin on tarpeen sopimusvelvoitteemme täyttämiseksi sinua kohtaan sekä lakisääteisiä säilytysaikoja koskevien velvoitteiden noudattamiseksi. Sen jälkeen sinusta tallennetut tiedot poistetaan. Katso Kultajousen Arvo-asiakasjärjestelmän käsittelytarkoituksia ja säilytysaikaa koskevat erilliset ehdot. Myymälä- tai verkkokauppaostoksia koskevia tietoja säilytetään niin kauan kuin kirjanpitolaissa edellytetään.

Kultajousen Arvo-asiakasjärjestelmän jäsenehdot.
Toimitusehdot.

 

MAKSAMINEN

Asiakkaana voit maksaa tilauksesi Klarna AB:n ("Klarna"), yritysnumero 556737-0431, ylläpitämän Klarna Checkout -palvelun kautta ja sen tarjoamilla vaihtoehdoilla: maksu laskulla, maksu erissä, korttimaksu tai suoramaksu.

Klarna Checkout -palvelu tarkistaa luottotiedot vain tarvittaessa valitsemasi vaihtoehdon mukaan. Klarnan luottotiedot eivät vaikuta luottokelpoisuuteesi, eikä niitä luovuteta muiden nähtäviksi. Kun henkilöllisyytesi on vahvistettu, Klarna ilmoittaa sopivista maksuvaihtoehdoista. Lasku on valittuna oletusarvoisesti, mutta voit vapaasti valita muunkin vaihtoehdon, kuten suoramaksun pankissa tai korttimaksun. Tarjolla olevat vaihtoehdot voivat vaihdella.

Lasku lähetetään sähköpostitse samalla, kun tilaus lähetetään verkkokaupasta. Laskulla on 14 päivää maksuaikaa. Maksukuitti lähetetään paketin mukana, ja se toimii ostotositteena.

Antamalla tai kyselemällä tietoja Klarna Checkout -palvelussa hyväksyt Kultajousen ostoehdot, tämän tietosuojakäytännön ja Klarna Checkout -palvelun käyttöehdot sekä sen, että Klarna voi käsitellä henkilötietojasi omien käyttöehtojensa mukaisesti, katso Klarnan ehdot.

Lisätietoja Klarna Checkout -palvelusta saat puhelimitse numerosta 09 - 425 99 771 tai Klarnan kotisivuilta osoitteesta https://www.klarna.com/fi

 

ANALYSOINTITYÖKALU

Kultajousi Oy käyttää analysointityökaluna Google Analyticsia. Käytön tavoitteena on parantaa verkkosivujemme käyttökokemusta. Lisätietoja siitä, kuinka Google Analytics käsittelee henkilötietojasi, on täällä.

 

KENELLE HENKILÖTIETOJASI VOIDAAN LUOVUTTAA?

Henkilötietojasi ei siirretä tai myydä kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksissa. Henkilötietoja voidaan kuitenkin luovuttaa kolmansille osapuolille, jos niitä tarvitaan palvelujen tarjoamiseen, kuten tilaamiesi tuotteiden toimittamiseen, meiltä tekemiesi tilaustesi analysointiin tai sähköposti- ja tekstiviestien sekä mainoskirjeiden painatukseen ja jakeluun. Osoitetietosi haetaan ja päivitetään automaattisesti hyväksytyiltä väestörekisteritietojen toimittajilta. Käytämme vain väestörekisteriin merkittyä osoitettasi.

 

KANTA-ASIAKASJÄRJESTELMÄ

Kultajousen Arvo-asiakasjärjestelmällä on omat, erilliset ehtonsa yhteydenottotapoja koskeville suostumuksille ja henkilötietojen säilytyksen kestolle. Tutustu Arvo-asiakasjärjestelmän ehtoihin.

Oikeusperuste: jäsenyydestä johtuvien sopimusvelvoitteiden täyttäminen, kuten bonuksen laskeminen.

 

VERKKOKAUPPA

Jos teet ostoksia verkkokaupassamme, mutta et ole Arvo-asiakasjärjestelmän jäsen, käsittelemme henkilötietojasi täyttääksemme velvoitteemme sinua kohtaan. Käytämme muun muassa matkapuhelinnumeroasi ja sähköpostiosoitettasi, jotta voimme ilmoittaa sinulle toimitusajasta. Lähetämme sinulle myös Kiitos tilauksestasi –sähköpostiviestin, muistutusviestin jos ostoksesi on jäänyt kesken ja tarjoamme mahdollisuutta liittyä jäseneksi Arvo-asiakasjärjestelmään sekä hyödyntää jäsenetuja. Voit halutessasi lopettaa viestiemme vastaanottamisen suoraan sähköpostiviestissä olevasta linkistä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos emme kuule sinusta mitään, lopetamme tarjousten ja tiedotteiden lähettämisen automaattisesti kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun olet vastaanottanut tilaamasi tuotteet.

Oikeusperuste: ostosopimuksesta johtuvien velvoitteiden täyttäminen sekä oikeutettu etu.

 

KORJAUKSET / MUUT TYÖT

Jos tuot korusi meille kaiverrettavaksi, korjattavaksi tai muusta syystä, säilytämme henkilötietojasi 6 kuukautta kuluttajasuojalain mukaisesti. Sen jälkeen tietosi poistetaan, ellet ole Arvo-asiakasjärjestelmän jäsen.

Oikeusperuste: velvoitteiden täyttäminen sinua kohtaan. 

 

KULLAN OSTO

Jos ostamme sinulta kultaa, käsittelemme seuraavia henkilötietojasi: nimi, henkilötunnus, osoite ja puhelinnumero. Tiedot tarvitaan mahdollisen hyvityskuitin lähettämistä varten sekä muissa myyntiin liittyvissä yhteydenotoissa. Säilytämme tietoja 10 vuotta mahdollisten poliisitutkimusten varalta. Sen jälkeen tietosi poistetaan, ellet ole Arvo-asiakasjärjestelmän jäsen.

Oikeusperuste: velvoitteiden täyttäminen sinua kohtaan sekä laillinen peruste, sillä tiedot täytyy säilyttää 10 vuoden ajan lainvalvontaviranomaisten mahdollisten tiedustelujen varalta.

 

MITÄ OIKEUKSIA SINULLA ON?

Voit pyytää meiltä tietoja tallennetuista henkilötiedoistasi ja niiden lähteestä maksutta kerran vuodessa. Pyyntö on tehtävä kirjallisesti asiakaspalveluumme (ks. yhteystiedot jäljempänä).

Jos Kultajousi Oy on mielestäsi käsitellyt henkilötietojasi virheellisesti tai lainvastaisesti tai jos haluat pyytää oikaisemaan tai poistamaan säilytettävinä olevat henkilötietosi, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@kultajousi.fi tai asiakaspalveluun, jonka yhteystiedot ovat jäljempänä.

Voit peruuttaa tai muuttaa antamiasi suostumuksia joko vastaanottamiesi viestien kautta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. 

 

OIKEUS TIETOJEN POISTAMISEEN

Henkilötietojesi poistamista koskeva pyyntösi voidaan evätä, jos lakisääteiset velvollisuudet (kuten kirjanpitolaki) estävät meitä poistamasta niitä saman tien. Henkilötietojen käsittely voi olla tarpeen myös oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Tietojesi poistaminen estetään, kunnes ne voidaan poistaa.

 

SUORAMARKKINOINTIKIELTO

Jos et halua enää vastaanottaa meiltä viestejä, voit pyytää markkinointikiellon asettamista. Mikäli ostamme osoitetietoja ulkoisista virallisista rekistereistä, heille ilmoitettu markkinointikielto huomIoidaan automaattisesti.

Oikeusperuste: markkinointiviestintäkieltoa koskevien velvoitteiden täyttäminen sekä etujen vertailu. 

 

OIKEUS KÄSITTELYN RAJOITTAMISEEN

Sinulla on myös oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista, esimerkiksi niiden käyttöä vain tietojesi oikeellisuuden tarkistamiseen. Voit myös pyytää, ettei tietojasi enää käsitellä niissä tarkoituksissa, joihin ne on kerätty, mutta haluat, että säilytämme ne oikeusvaateiden laatimista tai puolustamista varten. Tällöin meillä ei ole lupaa poistaa henkilötietojasi, ennen kuin annat siihen suostumuksesi.

 

MITEN TIETOSI SUOJATAAN?

Kultajousi Oy käyttää asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia toimia, jotka suojaavat henkilötietojasi luvattomalta tai lainvastaiselta käsittelyltä sekä häviämiseltä tai tuhoutumiselta. Kaikki verkkosivuillamme suoritettavat tapahtumat salataan SSL (Secure Socket Layer) -menetelmällä.
Yhteydenpidossa henkilötietoja puolestamme käsitteleviin yhteistyökumppaneihin tai toimittajiin varmistamme aina, että yhteydenpito tapahtuu suojatusti. Emme käytä toimittajia tai yhteistyökumppaneita, jotka eivät noudata voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

 

EVÄSTEET

Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka verkkosivustomme tallentaa selaimeesi, kun vierailet verkkosivuillamme. Kun palaat sivustolle seuraavan kerran, evästeeseen tallennetut tiedot ilmoittavat sivustolle aiemmin tekemistäsi toimista.

Käytämme evästeitä apuna verkkosivujemme liikenteen analysoinnissa ja käyttäjäkokemuksen parantamisessa. Saatamme muun muassa tallentaa tietoja aiemmista vierailuistasi sivustollamme sekä tietoa sivuista, joita olet avannut. Lisätietoja evästeistä on täällä

Kun käyt osoitteessa www.kultajousi.fi, voit valita, hyväksytkö evästeiden käytön. Hyväksymällä evästeiden käytön sivustollamme hyväksyt myös sen, että keräämme tietoja vierailustasi. Jos et hyväksy evästeiden käyttöä tässä tarkoituksessa, estä niiden käyttö selaimen asetuksissa. Voit myös poistaa tietokoneeseesi tallennetut evästeet milloin tahansa. Lisätietoja on evästeitä koskevassa selaimen ohjeosiossa. Huomaa, että jos et hyväksy evästeitä, et voi enää tehdä ostoksia verkkokaupoissamme.

 

PAKOLLISET EVÄSTEET JA TOIMINTOEVÄSTEET

Tällaiset evästeet ovat pakollisia, eli niitä on käytettävä, jotta verkkosivut ja niiden ominaisuudet toimisivat oikein. Ilman näitä evästeitä et voi tehdä ostoksia verkkokaupassamme. Nämä evästeet auttavat kehittämään verkkosivujen helppokäyttöisyyttä ja suorituskykyä, ja niiden avulla voidaan tarjota erilaisia toimintoja.

 

KOLMANSIEN OSAPUOLTEN EVÄSTEET

Tämäntyyppiset evästeet ovat peräisin kolmansilta osapuolilta, kuten sosiaalisen median palveluista. Niitä käytetään pääasiassa sosiaalisen median sisällön integrointiin (esimerkiksi Social Plugins) tai analysointiin (esimerkiksi Google Analytics).

 

LINKIT MUILLE SIVUSTOILLE

Verkkosivuillamme voi olla linkkejä ulkoisille sivustoille. Ne eivät kuulu tämän käytännön piiriin. Kultajousi ei vastaa muiden sivustojen tietosuojakäytännöistä. Linkit on tarkoitettu ainoastaan siirtymisen helpottamiseksi. Kultajousi ei vastaa kolmansien osapuolten sivustoilla olevasta tai tarjottavasta sisällöstä. Emme tarkista, valvo tai seuraa kolmansien osapuolten sivustoilla olevaa aineistoa emmekä anna mitään niiden sisältöön, oikeellisuuteen tai laillisuuteen liittyviä takuita. Käytät kolmansien osapuolten sivustoja, joille meidän sivustoillamme ovat linkit johtavat, omalla vastuullasi. Kolmansien osapuolten sivustojen käyttöä koskevat niiden omat käyttöehdot ja salassapitokäytännöt.

 

SOSIAALINEN MEDIA

Kultajousi ei vastaa henkilötietojen käsittelystä Facebook-, Instagram- ja Pinterest-palveluissa vaan viittaa kyseisten palvelujen omiin tietosuojakäytäntöihin.

https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

https://www.facebook.com/business/news/updating-our-product-terms

https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy

 

YHTEYSTIEDOT

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä tai haluat pyytää niiden oikaisemista, poistamista tai siirtämistä, ota yhteyttä osoitteeseen tietosuoja@kultajuosi.fi. Henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa lisätietoja antaa myös valvontaviranomainen (Tietosuojavaltuutettu, http://www.tietosuoja.fi).

Kultajousi Oy, y-tunnus 0222163-2
Välitalontie 71
00660 HELSINKI
Puhelin: 020 741 7600
Sähköposti: tietosuoja@kultajousi.fi

 

24.05.2018