X


Lyyra

Ylioppilas, anna kiitos äidille!

Äidinlyyra helposti Kultajousen verkkokaupasta!

Perinteen mukaan tuore ylioppilas antaa lyyran äidilleen kiitoksena hoivasta ja huolenpidosta. Lyyra ylioppilaan äidille on siis eräänlainen ylioppilaan äidille annettava kunniamerkki. Rintakoruna toimiva äidinlyyra vastaa ulkoasultaan ylioppilaslakkiin kiinnitettävää lakkilyyraa, perinteisin lyyra lienee kultainen. Tilaa lyyra äidille Kultajousen verkkokaupasta helposti ja nopeasti! Muista myös vastavalmistuneet - löydä parhaat valmistujaislahjat tästä!

Äidin lyyra perinne

Äidinlyyran antamisella on pitkät perinteet, jotka tavallisesti kulkevat suvusta toiseen. Äidinlyyran antamiseen liittyvä arvokas perinne on säilyttänyt merkityksensä vuodesta toiseen, ja vielä tänäkin päivänä moni tuore ylioppilas antaa lyyran äidilleen kiitoksena kasvatuksesta, hoivasta ja huolenpidosta. Perinnettä täydentävät myös uudet tuulet, sillä tänä päivänä tuore ylioppilas voi antaa lyyran äitinsä lisäksi myös esimerkiksi isälle, isovanhemmille tai muille tärkeille aikuisille.

Äidin lyyra käyttö

Äidin lyyra on kunniamerkki, jota tuoreen ylioppilaan äiti kantaa juhla-asussaan heti ylioppilaan lakkiaispäivästä lähtien. Lyyran antamiseen ei ole tarkkaa hetkeä, mutta usein se annetaan joko heti valmistumisen yhteydessä, taikka juhlapäivän aamuna. Tämän jälkeen äiti voi käyttää lyyraa juhla-asussaan aina silloin, kun katsoo sen tilanteeseen sopivaksi. Lyyran kantamiseen ei siis ole tarkkoja sääntöjä, vaan kukin äiti kantaa kunnniamerkkiään omalla tavallaan.

Mikäli perheessä on useampi kuin yksi ylioppilas, on äidillä tällöin useampi lyyra, sillä jokainen ylioppilas antaa äidille oman lyyransa. Useamman kuin yhden lyyran käyttö on myös äidistä kiinni, sillä lyyrat voi asetella juhla-asuun haluamallaan tavalla. Kolmen ylioppilaan äiti voi halutessaan käyttää yksittäisten lyyrien sijaan kolmiosaista lyyraa, tällöin yhdessä rintakorussa on kolme pientä lyyraa kauniisti rivissä. Katso kolmiosainen kultainen rintalyyra tästä.

Lyyra ylioppilaslakkiin

Perinteikäs ylioppilaslyyrä on näyttävä sekä tärkeä osa ylioppilaslakkia. Perinteinen kultainen lakkilyyra on säilyttänyt suosionsa läpi vuosikymmenten, osin sen vahvasta symboliikasta johtuen. Lyyra symboloi suoritettua ylioppilastutkintoa, ja sen paikka on ylioppilaan ylioppilaslakin etuosassa. Useimmissa ylioppilaslakeissa lyyra on jo entuudestaan, mutta halutessaan sen voi päivittää uuteen tarpeen niin vaatiessa. Lakkilyyra kiinnitetään ylioppilaslakkiin pienen hakaneulan avulla. Äidinlyyran ohella katso siis myös valikoimamme kultainen lakkilyyra.

Äidinlyyra Kultajousen verkkokaupasta

Tilaa äidinlyyra helposti Kultajousen verkkokaupasta! Toimitus lähimpään Kultajousi -myymälään 0€! Muista myös vastavalmistuneet - meiltä parhaat valmistujaislahjat jokaiselle! Katso valikoimamme valmistujaislahjat ja löydä täydellinen valmistujaislahja tärkeään päivään. Tervetuloa tutustumaan!

Lue lisää

49
  139

 

Kultainen lakkilyyra 14K

13662

49,00 €

Saatavilla verkkokaupasta

Lue lisää

Kultainen rintalyyra 3-osainen

13660

139,00 €

Saatavilla verkkokaupasta

Lue lisää

Kultainen rintalyyra 2-osainen

13659

85,00 €

Saatavilla verkkokaupasta

Lue lisää

Kultainen rintalyyra 14K, Äidin lyyra

13658

49,00 €

Saatavilla verkkokaupasta

Lue lisää