X


 

Laboratoriotimantit

 

Luonnossa syntyneet timantit louhitaan syvältä maanpinnan alta. Laboratoriotimantit kasvatetaan laboratoriossa.

 

Ovatko laboratoriotimantit oikeita timantteja?

Kyllä, laboratoriotimantit ovat identtisiä louhittujen timanttien kanssa. Ainoa ero on alkuperä. Ne ovat kristalloitunutta hiiltä ja niillä on samat kemialliset, fyysiset ja optiset ominaisuudet kuin louhituilla timanteilla. Ainoa tapa erottaa luonnontimantti ja laboratoriotimantti toisistaan on analysoida se gemmologisessa laboratoriossa, erikoislaitteilla. Niitä ei voi erottaa toisistaan paljaalla silmällä.

 

Laboratoriotimanttien valmistus

Laboratoriotimantteja valmistetaan kahdella eri menetelmällä.

HPHT - korkea paine, korkea lämpötila. Tässä prosessissa hiili altistetaan erittäin korkealle lämpötilalle ja paineelle, ja jäljitellään samoja olosuhteita kuin syvällä maanpinnan alla timantin muodostuessa.

CVD- kemiallinen höyrypinnoitusmenetelmä. Tässä prosessissa hiilivetykaasu kuumennetaan plasmaksi. Hiiliatomit erottuvat ytimistään ja laskeutuvat alas timantin siemenelle. Timantti kiteytyy atomi atomilta ylöspäin kerroksittain.

Kaikki sertifioidut laboratoriotimanttimme on kasvatettu käyttäen CVD metodia ja pienet sertifioimattomat  HPHT metodia.

 

IGI -luokitus

IGI oli ensimmäinen instituutti, joka alkoi luokittelemaan laboratoriotimantteja samoilla 4C:n luokitteluilla kuin luonnontimantteja. Väri(colour),hionta (cut), kirkkaus (clarity) ja karaatti (carat).  Kaikki meidän laboratoriotimanttimme, jotka ovat painoltaan 0,30ct tai yli, tulevat IGI -setifikaatilla.

 

Laboratorio- vai luonnontimantti

Valinta laboratoriotimantin ja luonnontimantin välillä on henkilökohtainen. Vain sinä tiedät mikä sopii sinulle, ja kyse on siitä mitä pidät tärkeänä. Mikäli kaipaat neuvoja tai vinkkejä aiheeseen liittyen, ota meihin yhteyttä, vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

 

Haluatko oppia lisää laboratoriotimanteista? Katso video!